PŘEČTĚTE SI NAŠE TIPY

Končí doba pro dobývání rostlin z volné půdy. Letos jsme expedovali opravdu velké kousky. Jsme rádi, když naši zákazníci mohou ušetřit kus svého života, aby jim přinášely vzrostlé rostliny ihned stín za vedra, potěchu oka a celkovou radost. Pamatujte však, že tyto velké kousky potřebují i velkou péči a nepodceňujte zálivku, hnojení i kontrolu...

Často s námi bydlí zvířata a nemusí to být jen pes nebo kočka. Kde to jde, měli bychom jim umožnit také přístup do zahrady, (hada tam samozřejmě nevypustíme). Pro různé hlodavce, ale také třeba želvu, děláme posuvné klece, aby mohli spásat trávu, ptáci uvítají sezonní venkovní voliéru. Okrasný králík, morče nebo veverka výběh ocení, přitom se nám...

Studený máj - v stodole ráj. V máji vlhko, chladno - bude vína na dno. Je-li už máj zahradníkem, není stodol milovníkem.

Čeká Vás práce na plný úvazek a spolupráce při tvorbě zahradních realizací, od rodinných zahrádek po liniové výsadby. Pestrá práce pro milovníka přírody.

Hodně-li v dubnu vítr duje, stodola se naplňuje.
Je-li v dubnu krásně a povětří čisté, bude květen nepříjemný jistě. V dubnu hrom - nebojí se mrazu strom.

Březen - za kamna vlezem. Jestli březen kožich stáhl, duben rád by po něm sáhl. Suchý březen, stude duben, mokrá máj - bude v stodole ráj.

Jestli únor honí mraky, staví březen sněhuláky. Únor bílý - pole sílí. V únoru sníh a led - v létě nanesou včely med.

Co leden sněhem popráší, to únor s vichrem odnáší. Hojný sníh v lednu, málo vody v dubnu. Leden studený, duben zelený.