PŘEČTĚTE SI NAŠE TIPY

Choulostivé rostliny chráníme před poškozením mrazem, rozlámáním větší vrstvou sněhu, případně větrem nebo prudkými výkyvy teplot, které způsobuje slunce přes den a výrazný pokles teplot v noci.Nakupujeme a objednáváme osivo pro časnější výsevy. U zelenin si všímáme pečlivě odrůd, jejich ranosti a odolnosti vůči chorobám a škůdcům.
Přitlačíme...

I tento rok jsme pomohli Ježíškovi se stromečky. Naše stromečky u nás rostou několik let a dostanou spoustu péče než ozdobí vaše domovy. Ať už máte rádi jedličku, smrk či borovici, u nás si vyberete.

Prosinec naleje a leden zavěje. Když v prosinci mrzne a sněží, úrodný rok na to běží.Když v prosinci hrom ještě hučí, rok příští stále vítr fučí.

Když ještě v listopadu hřmívá, úrodný rok nato bývá. Když dlouho listí nepadá, tuhá zima se přikrádá. Stromy-li v listopadu kvetou, sahá zima až k létu.

Po teplém září zle se říjen tváří. Divoké husy na odletu - konec i babímu létu. Je-li říjen velmi zelený, bude zato leden hodně studený.

Teplé září - dobře se ovoci i vínu daří. Ozve-li se v září hrom, bude v zimě zavát každý strom. Září, na léto jde stáří.

I když ze strnišť občas fučí, horko nás přece jen mučí. V srpnu když půlnoční vítr věje, bez deště slunéčko hřeje. Když v srpnu moc hřímá, bude na sníh bohatá zima.

Když dne ubývá, horka přibývá. Slunce peče - déšť poteče. Co červenec neupeče, to již srpnu neuteče.

Červen studený - sedlák krčí rameny. Jestli červen mokrý bývá, obilí pak málo rodívá. Jak červen teplem září, takový bude i měsíc září.